Charlot ❤ Καρδίτσα

Charlot ❤ Καρδίτσα


Το Charlot είναι αναμφισβήτητα ένα ορόσημο της Καρδίτσας και βρίσκεται στο πιο γνωστό σημείο της πόλης, στο Παυσίλυπο. Μάλλον όχι τυχαία η τοποθεσία , αφού πρόκειται για ένα all day café bar restaurant που σίγουρα έχει βρει τον τρόπο για κάθε ‘’παύση της λύπης’’, όπως μαρτυρά και η ονομασία του γειτονικού πάρκου. Είναι ακριβώς δίπλα στη φύση και αυτό αυτομάτως μετατρέπει τον εξωτερικό χώρο σε ένα φρέσκο και απολαυστικό περιβάλλον. Δε θα μπορούσε να λείπει η αναφορά στο εντυπωσιακό graffiti πάνω από το Charlot, που απεικονίζει τον Charlie Chaplin και συνοδεύει καλλιτεχνικά την συνολική όψη του κτιρίου.


Όσον αφορά τον εσωτερικό χώρο, η γοητεία πραγματικά ξεχειλίζει. Από την είσοδο κιόλας καταλαβαίνει κανείς πως θα χρειαστεί ώρα για να παρατηρήσει όλες τις λεπτομέρειες. Τα διαφορετικά μεταξύ τους έπιπλα με τα έντονα χρώματα, τα κάδρα στους τοίχους , το καλοστημένο bar συνδυάζουν στοιχεία μπαρόκ, vintage και ρετρό. Μια άλλη εποχή ενσωματώνεται άψογα στο τώρα δημιουργώντας έναν χώρο με μοναδική ενέργεια. Η μουσική ποικίλλει, είναι πάντα προσεκτικά επιλεγμένη και ιδανική για κάθε ώρα και περίσταση.

Απευθύνεται σε όλους , καθώς είναι ιδανικό σημείο συνάντησης για όλες τις ηλικίες και μάλιστα καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας. Αρχικά, μπορεί να απολαύσει κανείς ποιοτικό καφέ και αναμφίβολα αξιοζήλευτο πρωινό ή brunch . Εκτός αυτών, και οι υπόλοιπες προτάσεις σε κρύα και ζεστά πιάτα ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Φημίζεται για τα χειροποίητα , πραγματικά ‘’εθιστικά’’ γλυκά, που δικαίως προκαλούν να τα δοκιμάζεις ξανά και ξανά. Πρόκειται για μια έκρηξη γεύσης με ποικιλία και κυρίως ποιότητα.


Το Charlot ξέρει αποδεδειγμένα από γαστρονομία αλλά και από την πλέον τέχνη του bartending ή κοινώς του να σερβίρεις σωστά το αλκοόλ. Άξια αναφοράς είναι η μεγάλη γκάμα κρασιών και τα κλασικά ή και new entries κοκτέιλ. Το εξειδικευμένο προσωπικό βοηθά πάντα για την καλύτερη επιλογή. Η απλότητα δεν είναι απλό πράγμα είχε πει ο Chaplin, αν και το Charlot φαίνεται απλά να έχει δημιουργήσει μια ελκυστική αρμονία.


Εδώ οι σελίδες του "Charlot" στο διαδίκτυο: