Συμβολικό πριμ στους αθλητές που διακρίθηκαν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κορέας

Συμβολικό πριμ στους αθλητές που διακρίθηκαν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κορέας

 


Παρουσία του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Taekwondo (ΕΛΟΤ), Μιχάλη Φυσεντζίδη του γενικού γραμματέα, Νίκου Θωμαΐδη, του τεχνικού συμβούλου, Παναγιώτη Παλαιολόγου, της Παγκόσμιας πρωταθλήτριας Κυριακής Κούβαρη, αλλά και πλήθος συγγενών, φίλων και συναθλητών τους, πραγματοποιήθηκε η άφιξη της ελληνικής αποστολής εφήβων και νεανίδων από την Κορέα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, με εξαιρετικές εμφανίσεις κατέκτησε ένα χρυσό μετάλλιο, ένα χάλκινο καθώς και δύο πέμπτες θέσεις στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα «Τσαντσιόν 2024», καταλαμβάνοντας την 5η θέση στη γενική κατάταξη και την 5η θέση στην κατάταξη των αγοριών.

Ο Μιχάλης Φυσεντζίδης, αφού συνεχάρη τα μέλη της ελληνικής αποστολής ανακοίνωσε ότι η εκτελεστική επιτροπή αποφάσισε να εισηγηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο, την απονομή συμβολικού πριμ σε όλους τους αθλητές που διακρίθηκαν κατακτώντας από 1η έως 5η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κορέας. Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, στον πρώτο θα δοθεί το ποσό των 3.000€, στον τρίτο των 2.000€ και στις πέμπτες θέσεις από 1.000€.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Θωμαΐδης, απευθυνόμενος στα μέλη της αποστολής, τους συνεχάρη για την αγωνιστική τους διάθεση αλλά και για το ήθος που επέδειξαν κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο πάθος της ελληνικής κερκίδας που βοήθησε τους αγωνιζόμενους να καταθέτουν τον καλύτερό τους εαυτό σε κάθε αγώνα.

Να θυμίσουμε ότι χρυσό μετάλλιο στα -51 κιλά πήρε ο Αριστείδης Νικόλαος Ψαρρός, ενώ «χάλκινη» Παγκόσμια πρωταθλήτρια στέφθηκε η Λαμπριάνα (Λαμπρινή Άννα) Ασημάκη στα -49 κιλά. Την 5η θέση πήραν οι Μελίνα Γεωργίου στα -46 κιλά, καθώς και η Χριστίνα Γεωργία Αηδονίδου στα -44 κιλά.

Συνοδοί προπονητές ήταν οι Κωνσταντίνος Καπάνης, Κωνσταντίνος Αντωνακόπουλος και Μιλτιάδης Γουρουφίδης, ενώ ο Ιωσήφ Μακρυνάκης ήταν αρχηγός αποστολής.

Στη Θεσσαλονίκη, συνοδευόμενο από τον υπεύθυνo προπονητή Μιλτιάδη Γουρουφίδη, αφίχθη το μεσημέρι της Τρίτης, το γκρουπ των αθλητών και αθλητριών της εθνικής μας ομάδας που ανήκουν σε συλλόγους της Βόρειας Ελλάδας. Τους υποδέχθηκε το μέλος του ΔΣ της ΕΛΟΤ, Χρήστος Μανώλης και ο νέος τεχνικός σύμβουλος της ομοσπονδίας, Γιώργος Ναζίρης.