Παραδοσιακή Μελαχρινή Καρδίτσας ❤

Παραδοσιακή Μελαχρινή Καρδίτσας ❤


Της Μαρίας Πολύζου

Επειδή στην χθεσινή μου ανάρτηση για το γλυκό "Μελαχρινή της Καρδίτσας" μου ζητήθηκε να ανεβάσω την συνταγή, σας δίνω τα υλικά αναλυτικά και τον τρόπο παρασκευής.
Ανάλογα με το ταψί μας βάζουμε τα αυγά(πόσα) μας, σε αυτό το ταψί(δες φωτογραφία) έβαλα:

ΥΛΙΚΑ
  • 12 αυγά
  • 12 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 12 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό
  • 12 κουταλιές σούπας καρύδια τριμμένα στο μούλτι
  • 1κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • Ξύσμα λεμονιού
  • Κανέλλα και γαρύφαλλο όσο μας αρέσει(Εγώ βάζω από 2 κουταλάκια γλυκού κανέλλα και γαρύφαλλο).

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κάνω πρώτα το σιρόπι με:
3 ποτήρια νερού νερό και 3 ποτήρια ζάχαρη και μισό λεμόνι(Βράζουν για 5 λεπτά και τα αφήνω να κρυώσουν).
Χτυπάμε χωριστά τους κρόκους και χωριστά τα ασπράδια(καλό χτύπημα).
Στους κρόκους προσθέτουμε την ζάχαρη και εξακολουθούμε να χτυπάμε με το μίξερ: 
Καρύδια, σιμιγδάλι, μπέικιν πάουντερ, ξύσμα και τα αρωματικά κανέλλα και γαρύφαλλο.
Αφού χτυπηθούν και αφρατέψουν ρίχνουμε τα χτυπημένα σε μαρέγκα ασπράδια και ανακατεύουμε με μαρίζ ελαφρά κυκλικά(Από κάτω προς τα επάνω).
Στη συνέχεια ρίχνουμε το υλικό στο ταψί μας και ψήνουμε σε φούρνο προ θερμασμένο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το γλυκό μας περίπου 45 με 50 λεπτά.
Βγάζουμε το γλυκό το χαράζουμε σε κομμάτια, ρίχνουμε το κρύο σιρόπι.
Το αφήνουμε περίπου 2 ώρες να τραβήξει το σιρόπι του και μετά απολαμβάνουμε την θεϊκή του γεύση...

Καλή επιτυχία!

Maria Polizou ❤ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ❤