Τ’ Απριλιού το μοιρολόι ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ Κ. Π. ΚΑΒΑΦΗ, 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΠΡΟΑΣΤΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ❤ Βίντεο

Τ’ Απριλιού το μοιρολόι ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ Κ. Π. ΚΑΒΑΦΗ, 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΠΡΟΑΣΤΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ❤ Βίντεο


Η δεύτερη δράση μου - ως συνεργάτιδα στην ίδρυση και θεσμοθέτηση της Παγκόσμιας Ημέρας Κ. Π. Καβάφη - 29 Απριλίου 2024 - υπό την αιγίδα του Εθνικού Συμβουλίου Ομίλων και Κέντρων για την Unesco με πρωτοβουλία του κ. Γιώργου Φουντούλη (της International Art Academy και των Volos World Guitar Orchestra, Word Guitar Organization) με τη συμμετοχή φορέων και ποιητών από όλο τον κόσμο - και με τίτλο: " Τ' Απριλιού το μοιρολόι " επετεύχθη με την πολύτιμη αρωγή από πέντε Καραγκούνες μοιρολογήτρες του Προαστίου Καρδίτσας!

Μέσα από ένα αλληγορικό και γιομάτο προαιώνιους συμβολισμούς δρώμενο και με τη βιωματική γνησιότητα και καθαρότητα του Λαϊκού Καραγκούνικου Πολιτισμού αναδύθηκε ένας ιδιαίτερος συγκερασμός Καβαφικής και Δημοτικής Ποίησης!!! 
Οι Καραγκούνες του χωριού μου τίμησαν τον Αλεξανδρινό Ποιητή με ένα τοπικό μοιρολόι - ανεκτίμητη παρακαταθήκη της τοπικής μας παράδοσης!

Ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας τον κ. Φουντούλη για την εμπιστοσύνη που επέδειξε στο πρόσωπό μου!
Εγκάρδιες ευχαριστίες στις Παραπαστανίτισσες Καραγκούνες μοιρολογήτρες:
Βαϊοπούλου Αλεξάνδρα, Κωστοπούλου Αγγελική, Μπακρατσά Χρυσάνθη, Μπικιάρη Δάφνη, Φίλου Κυριακή! (κατά αλφαβητική σειρά).
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κ. Νίκο Φίλο, Πρόεδρο και χοροδιδάσκαλο της " Ψηφίδας ", του Σωματείου Διάσωσης και Διάδοσης του Λαϊκού Καραγκούνικου Πολιτισμού εκ Προαστίου Καρδίτσας, του οποίου μέλη αποτελούν οι Καραγκούνες, για την ενδυματολογική επιμέλεια και τη συμβολή του σε αυτό τόσο μοναδικό εγχείρημά μου!
Ευχαριστώ τους: κ. Άκη Λαμπονίκο και κ. Χρήστο Παπακυρίτση για τη βιντεοληψία και την επεξεργασία του βίντεο αντίστοιχα.

ΟΛΓΑ ΔΗΜΟΣΘΈΝΟΥΣ ΚΑΛΎΒΑ