2η γιορτή παραδοσιακού καλαθιού στο Προάστιο Καρδίτσας ❤

2η γιορτή παραδοσιακού καλαθιού στο Προάστιο Καρδίτσας ❤


Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Σωματείο μας προσπαθεί να επαναπροσδιορίσει το Έθιμο του Λαζάρου. Δυστυχώς ,λόγω αστοχιών του παρελθόντος, τα μικρά κοριτσάκια μας τελούσαν το εν λόγω έθιμο διαφορετική μέρα από αυτή που θέλει η παράδοση του χωριού με ένα "λόγιο" τραγούδι, άσχετο με αυτά της περιοχής μας.
Σαν Σωματείο θεωρήσαμε χρέος μας και πετύχαμε, οι μικρές Λαζαρίνες μας, να στολίζουν το καλαθάκι τους με τον παραδοσιακό τρόπο, να τελούν το έθιμο τη σωστή μέρα - Σάββατο του Λαζάρου- και να τραγουδούν ένα απ τα δικά μας τραγούδια.
Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλες τις Λαζαρίνες μας και τις ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή τους.
Την επιλογή των πιο παραδοσιακών καλαθιών ανέλαβε η πρεσβυτέρα κα. Ελένη Λιάπα, την οποία και ευχαριστούμε για την αμέριστη στήριξή της.
Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε στους διευθυντές, καθηγητές και δασκάλους του Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου Προαστίου!
Το Σωματείο μας ευχαριστεί θερμά τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Κωνσταντίνο Παπαντίνα, τον αντιδήμαρχο Σελλάνων κ. Χρήστο Τσίντζα, καθώς και την πρόεδρο της Τ.Κ Προαστίου κα. Χριστίνα Θεοδοσίου για την άψογη συνεργασία!
Και του χρόνου!