Μπατζίνα με τσιγαρίδες ❤

Μπατζίνα με τσιγαρίδες ❤


Παλιά συνταγή της γιαγιάς μου!

Υλικά
  • 1/2 κιλό πανσέτα
  • 400 γρ. φέτα
  • Νερό όσο πάρει να γίνει πηχτός ο χυλός
  • 1 κ.σ. Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
  • 500γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • Τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 600 γρ. Κίτρινο κολοκύθι τριμμένο
  • Βούτυρο
Εκτέλεση

Κόβουμε την πανσέτα σε μικρά κομματάκια και τα τσιγαρίζουμε σε καλαμποκέλαιο.
Θρυμματίζουμε την φέτα και την βάζουμε σε ένα μπολ. Κρατάμε στην άκρη λίγο από το τυρί για το τέλος.
Προσθέτουμε στη φέτα, το τριμμένο κολοκύθι, το νερό, λίγο ελαιόλαδο,το αλάτι και σταδιακά το αλεύρι, την πανσέτα και τρεις πρέζες κεφαλοτύρι κι ανακατεύουμε καλά.
Αλείβουμε με βούτυρο το ταψί και ρίχνουμε ψιλό καλαμποκάλευρο χτυπώντας το να πάει παντού και απλώνουμε ομοιόμορφα τον χυλό.
Τρίβουμε από πάνω τη φέτα που κρατήσαμε, ρίχνουμε στην επιφάνεια και τριμμένο κεφαλοτύρι και λίγο λάδι.
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς, πάνω κάτω αντιστάσεις, για 1 ώρα περίπου, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.