Καρδίτσα ❤ Η Αυστρία της Ελλάδας

Καρδίτσα ❤ Η Αυστρία της Ελλάδας


Η φύση αυτή την περίοδο αλλάζει χίλια χρώματα. Τα αρώματα πλημμυρίζουν το σύμπαν, ενώ τα δέντρα ρίχνουν ρυθμικά τα φύλλα τους, συμμετέχοντας σε αυτήν τη σταθερή, ετήσια πανδαισία. Ο καλλιτέχνης βρίσκει την έμπνευση παντού και ο φωτογράφος δεν σταματά να ανοίγει το διάφραγμα.
Φωτογραφία: Ελένη Κυπρή

Γιατί Καρδίτσα

Σαν εκκολαπτόμενος Μαγγελάνος, δεν έχεις stop και θα σου προτείνω σε αυτή τη φάση να επισκεφτείς για ένα διήμερο, τριήμερο ή/και παραπάνω αν σε παίρνει χρονικά την Καρδίτσα. Η Αυστρία της Ελλάδας το φθινόπωρο είναι στο πικ της. Έχει κάθε λογής δέντρο, που πετώντας τα φύλλα του, αλλάζει χρώμα.

Το έδαφος είναι ένας πολύχρωμος καμβάς, με έμφαση στο κόκκινο, το πορτοκαλί, το κίτρινο και το μάτι μαγεύεται. Ο οδηγός σκαρφαλώνει απ' τη λίμνη Πλαστήρα στο Νεραϊδοχώρι, το Καλλίθηρο, τα Κανάλια, τ' Άγραφα κι από 'κει σε Περτούλι, Ελάτη. Μάλιστα, επειδή ακριβώς δεν έχει πιάσει ο χειμώνας, η ομίχλη δεν δυσχεραίνει τις μετακινήσεις σου.

Όσο για διαμονή και φαγητό, νομίζω, τα λόγια είναι περιττά. Τα σαλέ και τα γραφικά ενοικιαζόμενα έχουν ήδη ανοίξει τις πόρτες τους και περιμένουν να γευτείς ντόπια τσίπουρα, κρασιά, αλλά και τα καλύτερα -δίχως υπερβολές- κρέατα της Ελλάδας. Υπερθεματίζω τα καταπληκτικά τσίπουρα: όσοι έχετε επισκεφτεί την Καρδίτσα, αντιλαμβάνεστε τι εννοώ.

Από συνταγές για γκουρμέ με στρουθοκάμηλο και σάλτσα μανιταριών μέχρι αγριογούρουνα, δεν υπάρχει κάτι που θ' αφήσει παραπονεμένο ακόμα και τον πιο απαιτητικό.

Κι αν είσαι λάτρης του σκι, μην ανησυχείς: Ο χειμώνας κοντοζυγώνει και τότε η Καρδίτσα θα σε καθηλώσει ξανά, αφού το πολύχρωμο φόντο θα γίνει μαυρόασπρο. Σαφώς θα την απολαύσεις και τότε, αλλά τώρα έχεις αβάντα, αφού τα ψαράκια στις λίμνες της κολυμπάνε ζωηρά και τα ζωάκια που θα συναντήσεις με μια τσάρκα στα δάση της δεν έχουν πέσει ακόμα σε χειμερία νάρκη.

Για να μην αναφερθώ εκ νέου στο πάρτι, στο ντελίριο με τα χρώματα που θα σε περιβάλλουν και θα θες να χαλάσεις πολλά giga -πού μετά μνήμη στο κινητό- για να καταγράψεις τις αναρίθμητες ομορφιές που θ΄ αντικρίσεις. Bon voyage!

Πηγή: https://www.news2u.gr/