Μπατζίνα ❤ με καλαμποκάλευρο

Μπατζίνα ❤ με καλαμποκάλευρο


Αν έχεις βρεθεί μια φορά στη Καρδίτσα, σίγουρα έχεις δοκιμάσει κάποια από τις πίτες(Μπατζίνα, Πλαστό, Λαχανόπιτα, κολοκυθόπιτα, γαλατόπιτα και άλλες) που έχουν μεγαλώσει... γενιές και γενιές!

Η Καρδιτσιώτικη μπατζίνα(παραδοσιακή) γίνεται με αλεύρι.
Στη συνταγή μας αντί για αλεύρι θα βάλουμε καλαμποκάλευρο.

Υλικά (για ένα ταψάκι του φούρνου, 46x37)

300 γρ. τυρί φέτα τριμμένο
3 ποτήρια καλαμποκάλευρο
μια χούφτα ξύσμα κολοκυθιού
150 γρ. βούτυρο
2 ποτήρια γάλα(περίπου)
1 κρασοπότηρο λάδι
2 αβγά
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αβγά με το λάδι και προσθέτουμε λίγο γάλα, το αλάτι και το πιπέρι. Στη συνέχεια αρχίζουμε να ρίχνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο γάλα, το καλαμποκάλευρο και το ξύσμα κολοκυθιού μαζί με την υπόλοιπη φέτα ανακατεύοντας, προσέχοντας μη δημιουργηθούν κόκκοι και φροντίζοντας να μη γίνει η ζύμη σφιχτή αλλά να είναι μαλακή. Στρώνουμε στο ταψί λίγο βούτυρο, απλώνουμε τη ζύμη και από πάνω απλώνουμε σε μικρά κομματάκια το υπόλοιπο βούτυρο παντού.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο(προθερμασμένο), για 40-45 λεπτά, στους 180 βαθμούς.

Πάει τέλεια με ξινόγαλο!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!