Tα καζαναριά ❤

Tα καζαναριά ❤

Απόσταξη τσίπουρου στη Φίλια Σοφάδων-Φωτογραφία: Ηλιας Σιαπχας

To τσίπουρο θέλει καλή παρέα, τα καζαναριά επίσης. Από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο τα καζάνια σε όλη την Ελλάδα –αλλά κυρίως σε Μακεδονία, Θεσσαλία, Ήπειρο και Κρήτη– βράζουν ασταμάτητα μέρα νύχτα για την απόσταξη της χρονιάς. Αυτοσχέδια γλέντια στήνονται γύρω από τους άμβυκες, οι φίλοι δοκιμάζουν τη νέα παραγωγή.
Απόσταξη τσίπουρου στη Φίλια Σοφάδων-Φωτογραφία: Ηλιας Σιαπχας

Από την 1η Οκτώβρη ξεκίνησε η αποστακτική περίοδος στη Δυτική Θεσσαλία για τους αμπελουργούς. Περισσότερα από 250 καζάνια άναψαν σε Τρίκαλα και Καρδίτσα. Οι άδειες εκδίδονται σε Δημαρχεία με συνεργασία εκπροσώπου του Συλλόγου Αμβυκούχων Καρδίτσας και υπαλλήλου του Τελωνείου Τρικάλων(Από το 2012 που έχει κλείσει το Τελωνείο Καρδίτσας, ο νομός Καρδίτσας εξυπηρετείτε από το Τελωνείο Τρικάλων).

Τουλάχιστον, κινούνται τα τσάμπουρα μέσα στα καζαναριά και αισθανόμαστε και εμείς οι Θεσσαλοί πως κάτι γίνεται!
 Άντε μια τσιπουροκατάνυξη θα μας σώσει!
Τσιπουροκατάνυξη στη Φίλια Σοφάδων-Φωτογραφία: Ηλιας Σιαπχας