Η Εθνική Ομάδα Ρομποτικής με παιδιά 14-18 χρονών θα μας εκπροσωπήσει στην Ολυμπιάδα FIRST® GLOBAL Challenge στη Γενεύη (video)

Η Εθνική Ομάδα Ρομποτικής με παιδιά 14-18 χρονών θα μας εκπροσωπήσει στην Ολυμπιάδα FIRST® GLOBAL Challenge στη Γενεύη (video)

 

medlabnews.gr iatrikanea  

Μια υπέροχη εμπειρία ζωής στη Γενεύη, ετοιμάζονται να ζήσουν όσα παιδιά επιλέχθηκαν από την Εθνική Ομάδα Ρομποτικής για να εκπροσωπήσουν την αποστολή της Ελλάδας σε μια διοργάνωση που παίρνουν μέρος 188 χώρες από όλο τον κόσμο.

 

Η εθνική ομάδα ρομποτικής που έχει συσταθεί από τον αρμόδιο φορέα Edu Act έχει ήδη φέρει σημαντικές διακρίσεις σε αντίστοιχους διαγωνισμούς στο Ντουμπάι το 2019 αλλά και στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής το 2021 και το ίδιο σκοπεύουν να κάνουν και φέτος.

Το θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι οι τρόποι μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, αντικείμενο πάνω στο οποίο όλες οι ομάδες θα πρέπει να παρουσιάσουν τις ιδέες και τα συγκεκριμένα project που έχουν ετοιμάσει και παράλληλα θα διαγωνιστούν σε ένα «αγώνισμα» ρομποτικής.

Tο θέμα έγινε γνωστό στις ομάδες τον περασμένο Μάιο και από τότε έχουν γίνει δύο συναντήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη όπου τα μέλη της ομάδας άρχισαν την προετοιμασία του project ενώ στη συνέχεια ακολούθησε και ένα δεκαήμερο στη Χαλκιδική όπου εκεί βρέθηκαν όλα τα 40 μέλη και δούλεψαν πάνω στο θέμα της συμμετοχής τους.

Το project που πρόκειται να παρουσιαστεί έχει να κάνει με μια αντλία θερμότητας σκοπό έχει τη ρύθμιση των μέγιστων και ελάχιστων θερμοκρασιών σε μηχανές με σκοπό τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Για το σκοπό αυτό συνεργάστηκαν με μηχανολόγους μηχανικούς και μελέτησαν σχετική βιβλιογραφία.

Παράλληλα ετοίμασαν και το ρομπότ με το οποίο θα διαγωνιστούν σε μια κοινή πίστα, δείτε παρακάτω με τις άλλες ομάδες και σκοπός είναι ο εντοπισμός και η μεταφορά κάποιων σφαιρών σε ένα συγκεκριμένο σημείο σε ύψος 1,70.

Μια ευχάριστη έκπληξη μας περίμενε στο περίπτερο 14, στην 86η ΔΕΘ. Παιδιά από 14 - 18 χρονών μας παρουσίασαν το ρομπότ "Αίολος" με το οποίο η Ελληνική Εθνική Ομάδα, μέλη της οποίας ήταν και οι γεμάτοι ενέργεια και αισιοδοξία νεαροί μαθητές, θα εκπροσωπήσει την χώρα στην Ολυμπιάδα FIRST® GLOBAL Challenge που θα διεξαχθεί στην Γενεύη, την "πρωτεύουσα της ειρήνης" και της επιστημονικής καινοτομίας, στις 13-16/10/2022.



Πηγή: medlabnews.gr iatrikanea https://medlabgr.blogspot.com/2022/09/i-ethniki-omada-robotikis-me-paidia-14-18-chronon-tha-mas-ekprosopisei-sti-.html#ixzz7gIq3oSL3